woensdag 29 november 2017

Graafs Informatie en Educatie Centrum

De bibliotheek aan de Graafse Trompetterstraat kent sinds kort een leestuin en heeft een naam waarover een normaal mens struikelt: Graafs Historisch en Hedendaags Informatie  en Educatief Centrum; afgekort GHHIEC. Geen wonder dat in de Graafsche Courant van 28 november een oproep wordt gedaan om een wat handiger naam in te sturen. Iedereen die de Graafsche Courant thuisbezorgd krijgt of hem leest in het GHHIEC kan daaraan meedoen.

Aan het rijtje Historische en Hedendaagse Informatie en Educatie ontbreekt de op de toekomst gerichte informatie en educatie. Daarvoor hebben we het gemeentebestuur. Willen de besluiten en andere  activiteiten van die organisatie effect hebben zullen de burgers van Grave daar Informatie en Educatie over moeten krijgen.

Wanneer de gemeente Grave zich aansluit bij het GHHIEC zou de naam Graafs Historisch, Hedendaags en Toekomstgericht Informatie en Educatiecentrum (afgekort GHHTIEC) worden. Het naamprobleem wordt daarmee vergroot. Omdat “HHT” de Graafse eeuwigheid omvat kun je die aanduidingen ook weglaten of desnoods vervangen door Universeel. Ik zelf vind GIEC (uitspreken gi-ek) wel lekker klinken.


Dit is natuurlijk alleen verantwoord als de gemeente de bibliotheek ook werkelijk als informatie en educatiecentrum gaat gebruiken. Daarvoor moet wel actie worden genomen. Er is al enige ervaring mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten