zaterdag 18 januari 2020

Provincie accepteert Graafse begroting 2020.



Bij de ingekomen stukken voor de raadsvergadering van 18 februari staat ook de provinciale reactie op de begroting. Om nu te zeggen dat de provincie de begroting goedkeurt zou te veel eer zijn. Ik zou liever stellen dat de provincie er weer intrapt.

De begroting voor dit jaar is niet sluitend, er moet dus opnieuw een greep in de algemene reserve worden gedaan, maar in 2023 heeft de begroting wel een positief resultaat. Dat systeem hanteert Grave al een reeks van jaren. En daarmee voldoet Grave, althans op papier, aan de regels.

Wel waarschuwt de provincie (ook niet voor het eerst) dat het anders moet. In ieder geval moeten begrotingswijzigingen direct aan de provincie worden voorgelegd.

Nu was de begroting vastgesteld zonder de consequenties van het besluit over het sportpark er in te verwerken.  Dat was wel aanleiding voor discussie, maar niet voor aanpassing. Nu is voor het veranderen van een budget voor onderhoud van velden voor 40 jaren in een budget voor rente en aflossing van een investeringsbijdrage van enkele miljoenen in eens wel degelijk een begrotingswijziging nodig. Er is nog geen voorstel voor de raadsvergadering van 18 februari. Dat zou dus wel moeten.

Het CDA heeft daar inmiddels vragen over gesteld. Het college zal daar in waarschijnlijk in de auditcommissie van 28 januari, waarbij de accountant aanwezig is antwoord op moeten geven.

We zullen het zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten